Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 19/12/2023
Content
4 min

Content vormen die goed scoren voor website traffic

Rene Schipper
Delen

Content marketing is een enorm belangrijk voor leadgeneratie. Door waardevolle en relevante content te creëren en te verspreiden, win je het vertrouwen van potentiële klanten. Door gericht content op het juiste moment aan te bieden, zal je er in slagen om langdurige en winstgevende relaties met ze op te bouwen.

Veel content wordt verspreid in de vorm van blog artikelen. Bloggen is een veelgebruikte en effectieve vorm van content, maar er zijn nog veel meer content vormen die je als financieel advieskantoor kunt gebruiken voor leadgeneratie.

Website traffic

Content voor het werven van website traffic

Verschillende vormen van content zijn van toepassing op de fasen in besluitvorming van de potentiële klant. Het is de kunst om de inhoud en vorm zo te laten variëren dat het aansluit in de fasen van besluitvorming. Dit is belangrijk om te onderkennen omdat een visitor die voor het eerst in aanraking komt met jouw content wellicht nog niet veel tijd wil investeren in het doornemen van je content. Is de visitor al in de overweging fase dan is ze bereid om meer tijd te investeren in bijvoorbeeld het bijwonen van een webinar of het doornemen van een uitgebreid e-book.

In deze blog post richten we ons alleen op de content vormen die je gebruikt om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Deze vormen van content zijn bedoeld om bezoekers naar je website te krijgen.

Video wordt vaker gedeeld

Blog_VideoMarketing_Camera_Video.jpg

Mensen zijn snel afgeleid. Een goede manier om de aandacht van je doelgroep vast te houden, is door gebruik te maken van video. Het maken van een video kost vaak meer tijd dan het schrijven van een tekst, maar de statistieken laten zien dat het de investering waard is.

Zo worden video's op social media 1200% vaker gedeeld dan tekst en afbeeldingen samen. En genereren bedrijven die gebruik maken van video 41% meer verkeer vanuit zoekmachines dan bedrijven die dit niet doen.

Je zou video goed in kunnen zetten om ingewikkelde vraagstukken op een heldere manier uit te leggen. Video's spelen goed in op het feit dat mensen steeds vaker het internet raadplegen als ze niet weten hoe ze iets moeten doen. Onderzoek van Google wijst uit dat "how to" zoekopdrachten elk jaar met 70% toenemen.

Een voorbeeld van goede video marketing is Whiteboard Friday van Moz. Moz is een bedrijf dat SEO software aanbiedt, en elke vrijdag publiceren zij een video waarin een SEO gerelateerd onderwerp wordt uitgelegd.

PROTIP: Een nadeel van video is dat Google niet kan lezen waar je het in je videos over hebt. Als je een goede video hebt gemaakt over een bepaald onderwerp, wil je natuurlijk wel dat deze in de zoekmachine terecht komt als iemand naar informatie over dit onderwerp zoekt. Daarom raden we altijd aan om een transcript uit te schrijven en deze onder de video te zetten.

Zet in op live streams

Blog_Phone_Person_LiveStream.jpg

Livestreams zijn steeds populairder geworden. Daarnaast biedt ook Facebook met hun feature Facebook 'Live' de mogelijkheid om livestreams op te nemen.

Livestreams bieden je als bedrijf de kans om je volgers visuele content te bieden op een interactieve manier. Je zou je volgers bijvoorbeeld mee kunnen laten kijken op een evenement. Je zou livestreams ook kunnen gebruiken om financiële vragen van je volgers te beantwoorden. Kondig bijvoorbeeld van te voren aan dat je via een livestream op Facebook of Twitter vragen gaat beantwoorden. Laat je kijkers weten dat ze vragen kunnen stellen door op de livestream te reageren. Deze vragen kan je vervolgens live doornemen.

PROTIP: Livestreams kunnen nadat je live bent geweest nog steeds gebruikt worden als een vorm van content. Als je live een vragen van volgers hebt beantwoord, zou je hier bijvoorbeeld een blog post kunnen schrijven. Verwerk in deze blog post een video van je livestream en beschrijf in de tekst hoe de livestream verliep en welke interessante dingen er naar voren zijn gekomen.

De kracht van infographics

Infographic is een vorm van content die op dit moment erg populair is, en in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar meer gebruikt zal worden. Dat is niet zonder reden. Een plaatje zegt nog steeds meer dan 1.000 woorden. Het is een overzichtelijke manier om een concept of veel data in kaart te brengen en de visuele weergave zorgt ervoor dat mensen hun aandacht er langer bij houden.

Bezoekers volgen aanwijzingen met tekst en illustraties 323% beter dan aanwijzingen met alleen tekst, en op social media worden infographics drie keer zo veel geliked en gedeeld dan andere typen content.

PROTIP: Als je budget beperkt is om infographics door professionele designers te laten maken, kan je gebruik maken van gratis online tools zoals Canva. Met dat soort tools ziet je eigen infographic er al snel professioneel uit.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang 1x per maand dé belangrijkste HubSpot updates in jouw inbox. Schrijf je nu in!

Bright-Hero-1280x720-Roos-Daan