Bright-logo
Zoeken
Menu
Sluiten
Bright-logo
Zoeken
Menu
Sluiten
Bright-logo
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 19/12/2023
HubSpot, Inbound
4 min

INBOUND 2021 | Updates HubSpot Operations Hub

Rene Schipper
Delen

Als je de laatste updates van Hubspot hebt gevolgd dan zie je dat Hubspot volop in beweging is. Hubspot staat zoals we weten bekend als een gebruiksvriendelijk en functioneel rijk platform. Tijdens INBOUND 2021 ligt de focus van de product announcements vooral op meer 'customizable’, ‘connected’ en 'customers first'. In deze blog wil ik ingaan op de mogelijkheden van Hubspot om meer te connecten met andere platformen en databronnen. Data is over het algemeen aanwezig in meerdere platformen en vaak speelt de vraag welke data accuraat en actueel is. Lees hier de belangrijkste updates op een rij.

Operations Hub Enterprise is de next level

Eerder dit jaar heeft Hubspot de Operations Hub gelanceerd. Er is daarmee een start gemaakt met technische en functionele mogelijkheden om databronnen te connecten en op te schonen. Deze Hub is bedoeld om bedrijfsprocessen beter te ondersteunen in het uitwisselen van data, de data beter te formatteren zodat de bedrijfsprocessen beter op gestroomlijnd en op elkaar afgestemd zijn. 

Dat was nog maar het begin, want nu komt Hubspot met de mogelijkheid om meer intelligentie toe te voegen. Met de nieuwe features kunnen operation teams, analisten en data-specialisten beter data samenstellen en voorzien in de behoeften van hun eindgebruikers. 

Onderdelen van de Operations Hub Enterprise

  • Datasets: met datasets kunnen analisten en data-specialisten verschillende soorten bedrijfsdata beter samenstellen voor eindgebruikers. De HubSpot-gebruikers kunnen met deze data sneller, consistent en eenvoudiger rapporten maken voor hun afdelingen.
  • Calculations: dit is een nieuwe feature voor datasets waarmee meer intelligentie kan worden toegevoegd in de context van HubSpot rapporten. Je moet hierbij denken aan het berekenen van verschillen op basis van tijden (bijv. tijd tot een eerste conversie), de snelheid van een sales cycle (bijvoorbeeld hoe lang is een deal in een bepaalde fase), maar ook het berekenen van verkoop commissies, etc.
  • Snowflake Data Share: met deze data share kun je HubSpot data snel en geautomatiseerd exporteren naar een van de marktleiders op gebied van datawarehousing, namelijk Snowflake. Op deze manier kun je jouw HubSpot data combineren met data die je al in Snowflake verzameld hebt. Hoe mooi is dat als het gaat om data te verrijken en nog beter te segmenteren?

"Mooi al deze technische mogelijkheden", zul je zeggen. "Maar hoe kan ik dit nu zinvol gaan toepassen in mijn dagelijks gebruik?" Laten we een scenario doorlopen om dit te verduidelijken. Stel: je moet maandelijks een rapport draaien voor je regio over de performance van je ARR (annual recurring revenue). Je weet niet goed waar welke data te vinden is omdat er gewerkt wordt met verschillende databronnen en tools. Je weet niet hoe je met de huidige data je MRR (monthly recurring revenue) gegevens moet berekenen en converteren naar ARR. Daarbij moet je ook nog moet rekening houden met data die verzameld is op landniveau in plaats van regioniveau. 

Je betrekt er verschillende data-analisten bij in verschillende meetings voordat je uiteindelijk de datasets hebt en in een BI report het resultaat kunt tonen. Met de bovengenoemde toevoegingen van HubSpot, kunnen je data-analisten data sets voor je samenstellen en die beschikbaar maken in HubSpot zodat je daarmee je reports kunt maken inclusief de MRR velden, de ARR calculatie, en de regio-indeling (Nederland, België, Duitsland > als regio Europa).

Met de uitbreidingen in Operations Hub Enterprise ben je instaat om de front office reporting goed in te richten. Daarnaast bespaar je veel tijd en geef je gebruikers betere en consistente inzichten. 

Zoals inmiddels gebruikelijk is bij Hubspot, lanceren ze een product op een bepaald prijspunt waarmee early adopters worden beloond met het vroegtijdig instappen. De prijs voor Operations Hub Enterprise is na 1 december 2021 $5.000 per maand. Klanten die vóór 1 december 2021 deze oplossing aanschaffen betalen $4.000 per maand. De toevoeging van nieuwe functionaliteiten in Operations Hub Enterprise is de belangrijkste reden voor de prijsverhoging.

Meer data sync integrations

In april werd door HubSpot de Operations Hub geïntroduceerd met +/- 25 data sync integraties. Het aantal data sync integraties groeit snel en zit op dit moment op ongeveer 69 apps. De integraties variëren van CRM apps tot accounting apps en van recruiting tot prospecting apps. Deze wijk zijn er nieuwe apps bij gekomen waaronder data sync integraties voor o.a. Sharpspring, Zoho Books, Zoho Recruit.

Een super mooie toevoeging is de multi-account syncing mogelijkheid. Wat moet je hierbij voorstellen? Stel, je hebt twee Microsoft Dynamics accounts die je wilt synchroniseren met HubSpot. Beide accounts kun je nu connecten met HubSpot en de data synchroniseren.

Overige functionele updates

Overige nieuwe Hubspot Operations Hub updates waarover we over verschillende onderwerpen binnenkort nog meer zullen uitleggen zijn :

  • 60+ data sync Integrations
  • Company sync
  • Programmable automation
  • Data quality automation
  • Workflow integrations
  • Multi-Account support

Meer INBOUND

Wij zijn enthousiast over deze updates! Jij ook? Wil je meer INBOUND? Mijn collega’s hebben alle overige INBOUND updates samengevat voor Marketing Hub, Sales HubService Hub en het HubSpot CRM.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd hoe je Operations Hub voor jouw organisatie in zou kunnen zetten? Wij kijken en denken graag met je mee! Plan vrijblijvend een Discovery Call met Marien.